المقادير
3 أكواب من الدقيق (يفضل لو دقيق الخاص بالحلويات) وممكن الدقيق العادي.....
كوب ونصف ماء تقريبا
ذرة ملح
3ملاعق زبده مكن يزيد شويه
زيت للفرد
طاسه تيفال للطهي
الطريقه
تدفئ الماء يكون فاترا
نضع الملح علي الدقيق
ونعجن الدقيق بالماء شويه شويه الى ان تصبح العجينه لينه نوعا ما وتعجن كويس
ثم نتركها ترتاح 5دقائق
تقطع العجينه تقريبا 5 قطع
نسيح الزبده قليلا
تدهن قطع العجين بالزبده ونتركها 5 دقائق بالثلاجه خارج الثلاجه لو الجو برد
ندهن سطح أملس بالزيت اللي هنشتغل عليه رخامه المطبخ أو زجا ج ترابيزه انتي شوفي عندك
ونبتدي نفرد العجينه عليه بالنشابه وبايدكي لحد ما تبقي بالشكل ده
ثم تدهن بالزبده ونبتدي نطبقها جزء جزء وكل جزء نطبقه ندهنه بالزبده بالشكل ده...
وكل جزءنطبقه ندهنه زبده ونطبقها بالشكل ده
دقائق علي ما نفرد باقي الفطائر وبعدين نطلعهم من الثلاجه
نبتدي نولع البتوجاز علي الطاسه التيفال ونسخنها كويس علي ما تسخن بنكون فردنا وحدة فطير وبنضعها في الطاسه علي النار بالشكل ده
وبعد حوالي 3دقائق تقليبيها على الوجه التانى -وبتكون بالشكل ده
وبألف هناء وشفاء
لو هتلاقي صعوبه وانتي بتشيلي الفطيره بايديكي عشان تحطيها في الطاسه علي النار ممكن بعد ما تطلعيها من الثلاجه تفرديها علي ورق زبده بعد ماتدهنيه بالزبده و تشيليها بورق الزبده وتحطيها بورق الزبده بالشكل ده وممكن تستعملي(ورقة الزبده) مرة تانية